Vastgoed beleggen

Vastgoed beleggen via Beleggingspand24

Beleggingspand24 maakt vastgoed beleggen voor iedereen mogelijk

De no-nonsense vastgoed specialisten van Beleggingspand24 maken vastgoed beleggen voor iedereen mogelijk. Dus ook wanneer u niet alle ins en outs kent van de onroerend goed markt. Beleggingspand24 is voor u graag het kompas binnen de vastgoedmarkt. De werkwijze die wij voor vastgoed beleggen hanteren is volledig transparant.

  • U vult het contactformulier in
  • Wij maken met u een afspraak voor een oriënterend gesprek met onze ervaren vastgoedspecialist Boyd Minnebo
  • U ontvangt tijdens dit gesprek exclusieve beleggingsobjecten die aansluiten bij uw specifieke wensen
  • Indien gewenst plannen wij voor u en onze vastgoedspecialist bezichtigen in
  • Wij begeleiden u volledig tijdens het eventuele aankooptraject
  • Verhuur en beheer van uw beleggingspand kunnen wij voor u verzorgen

Voor de aankoop van een beleggingspand hanteren wij een variabele courtage tussen de 1,5 % – 3 % van de aankoopprijs. Het courtagepercentage hangt af van de mogelijkheden en grootte van het beleggingsobject.

Dankzij ons acquisitiebeleid vinden wij maandelijks nieuwe vastgoedobjecten die uiteraard nog niet op de markt staan. Bij vastgoed beleggen is het belangrijk dat de vastgoedbelegging voor een scherpe prijs wordt aangekocht en daarna voor de juiste prijs verhuurd wordt. Omdat wij u begeleiden tijdens het gehele proces is vastgoed beleggen voor iedereen haalbaar en aantrekkelijk.

Vastgoed beleggen via Beleggingspand24 is iets anders dan beleggen in vastgoedfondsen. Wij beheren of zijn geen vastgoedfonds. Een vastgoedfonds koopt met het geld van u en dat van andere investeerders vastgoed aan of laat dit ontwikkelen. Het bestuur van het fonds beslist over de keuze van het vastgoed waarin wordt belegd. U heeft er meestal zelf geen invloed op. Wij zoeken voor de markt mooie beleggingsobjecten uit en participeren in de aankoop van het desbetreffende object, zodat u unieke beleggingsobjecten kunt aankopen. U bent dus ‘eigen baas’ bij de aankoop van een beleggingsobject en u kunt volledig autonoom bepalen in wat voor soort belegging u uw geld investeert.

Wat maakt vastgoed beleggen zo aantrekkelijk

Vastgoed beleggen is bijzonder interessant, omdat uw vermogen dan beter ‘’bestand’’ is tegen inflatie. U voorkomt met vastgoed beleggen dat de inflatie sterker stijgt dan uw vermogen. Dit wordt ook wel inflatiebescherming genoemd. Bij vastgoed beleggen mogen de jaarlijkse huurverhogingen worden doorgevoerd. Het percentage waarmee de huur jaarlijks verhoogd mag worden staat ongeveer gelijk aan het inflatiepercentage.

Inkomsten uit huurpenningen zorgen voor een maandelijks terugkerende cashflow. Om goed in te schatten wat realistisch is om aan huurpenningen te ontvangen, adviseren wij u om bij meerdere makelaars in de omgeving van het beleggingsobject huurprijs prognoses op te vragen. Naast huurinkomsten zijn er ook kosten voor het verhuren van een belegging. Breng daarom goed in kaart met welke kosten rekening gehouden dient te worden. Denk hierbij aan onderhoud, kosten voor het vinden van huurders, beheerkosten (wanneer u dit uitbesteedt), eventuele leegstand en wanbetalingen.

Vastgoed beleggen is extra interessant, omdat het aangekochte pand op den duur in waarde kan stijgen. Of het beleggingspand daadwerkelijk in waarde zal stijgen hangt af van meerdere factoren. Zo zijn de macro economisch factoren van groot belang. De bevolking groeit sneller dan het aantal nieuwe woningen dat gebouwd wordt. De verwachting is dat er jaarlijks in Nederland ongeveer 60.000 nieuwe huishouden bijkomen. Deze huishoudens willen allemaal een nieuwe woning. De maximale capaciteit nieuwbouw woningen die gebouwd kan worden ligt op 40.000. Daarmee worden bouwgrond en woningen dus steeds schaarser.

Ook de hoogte van de inflatie is van invloed op de waarde van uw beleggingspand. Op dit moment is de inflatie relatief gering, maar er wordt verwacht dat deze significant zal gaan toenemen. Dit zijn factoren die ervoor kunnen zorgen dat de waarde van vastgoed stijgt. Maar natuurlijk zijn de omstandigheden, zoals locatie van het object en ontwikkeling van de buurt waar het object staat, cruciaal.

Vastgoed beleggen door gebruik te maken van een beleggingshypotheek kan erg interessant zijn, omdat u met relatief weinig eigen vermogen rendement kunt maken op uw geld. Zodoende ontstaat er een hefboomeffect. Wanneer u het beleggingspand goed verhuurt, lost de huurder de hypotheek voor u af en spaart u als het ware maandelijks. Dit wordt ook wel de overwaarde genoemd. In veel gevallen kunt u met voldoende overwaarde een nieuwe belegging financieren. Een lucratieve methode om uw vastgoedportefeuille uit te breiden en op te bouwen.

Vastgoed beleggen is bovendien belastingtechnisch erg interessant. Als particuliere belegger zijn de inkomsten die voortvloeien uit huurpenningen belastingvrij. U betaalt wel een gering percentage aan belasting, namelijk 1.2% over de waarde van het vastgoed minus de schulden die gelden voor het vastgoed.

Veel mensen vinden het fijn om te beleggen in een fysiek product. Vergeleken met aandelen is vastgoed beleggen namelijk veel tastbaarder. Een vastgoedbelegging in de grote steden is redelijk stabiel. Zo worden woningen met een huurprijs tussen de € 750,- en € 1.200,- al binnen enkele weken verhuurd, omdat er simpelweg veel vraag is naar woningen in dit segment en deze prijsklasse. Bovendien is de verwachting, dat de huidige marktsituatie het komende decennium zal voortduren.