Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed voor rendement op uw geld

Uw vastgoed belegging zorgt voor een constante cash flow

De hoogste spaarrente die u op dit moment kunt realiseren op een spaarrekening zonder voorwaarden is lager dan 1%. Wij hoeven u niet uit te leggen dat met een inflatie van 2% de reële waarde van uw vermogen afneemt. De verwachting is dat de rente de komende jaren zal gaan stijgen, maar niet boven de 2% zal gaan uitkomen. Het loont dus absoluut de moeite om te kijken naar alternatieven om meer rendement te maken op uw geld. Beleggen in vastgoed is daarbij een interessante en zekere optie.

Beleggingspand24 kompas voor beleggen in vastgoed

Wat is beleggen in vastgoed? Het is feitelijk het aankopen van een commercieel interessant beleggingspand, dat uitermate geschikt is om het aan meerdere doelgroepen te verhuren. Primaire doelstelling: Het genereren van een constante cash flow door dit beleggingspand te verhuren. Er zijn verschillende soorten panden die geschikt zijn als beleggingspand. Zo zijn er woningen, winkelpanden, kantoren en bedrijfspanden. De huurpenningen die u kunt vragen worden door verschillende factoren bepaald. Denk hierbij aan: de geografische ligging van een pand, de economische conjunctuur en vraag & aanbod op de vastgoedmarkt. Wij adviseren u te gaan voor het behalen van een mooi rendement op uw investering door te kiezen voor een goede en solide aankoop. Beleggingspand24 adviseert en helpt u graag bij een mogelijke beleggingsaankoop. Wij hebben vele jaren ervaring in het aankopen en bemiddelen van vastgoed voor de markt uit.

Ons kantoor is al vele jaren met succes actief binnen alle disciplines van het vastgoed. Wij beschikken over veel marktkennis op het gebied van verhuren, verkopen, aankopen en acquisitie van vastgoed. En minstens zo belangrijk beschikken wij over een groot netwerk. Indien u overweegt om te gaan beleggen in vastgoed zijn wij u graag van dienst. Onze vastgoedspecialist Boyd Minnebo staat u graag persoonlijk te woord aan de telefoon of ontvangt u graag voor een vrijblijvend informatief gesprek bij ons op kantoor.

Waarom beleggen in vastgoed?

  • Zodra er een geschikte huurder is gevonden ontvangt u een maandelijkse cash flow in de vorm van huurpenningen
  • De verwachtingen voor de vastgoedmarkt zijn de komende jaren ronduit goed te noemen. De potentiële waardestijging van uw beleggingspand is significant
  • Belastingtechnisch is een beleggingspand zeer interessant, omdat huurinkomsten niet belast worden, mits het vastgoed in box 3 valt
  • Cash flow neemt jaarlijks toe, omdat de jaarlijkse huurverhogingen toegepast kunnen worden

Wat zijn mogelijke risico’s van beleggen in vastgoed?

  • Vastgoedpanden vergen onderhoud
  • Kapitaal is niet direct te liquideren, omdat het geïnvesteerd is in het pand
  • Geen zekerheid dat het beleggingspand altijd verhuurd wordt
  • Het beleggingspandpand kan minder waard worden in tijden van laagconjunctuur
  • Bij vastgoed beleggen is het verstandig om een portefeuille op te bouwen met meerdere panden om het risico op een foutieve belegging zo laag mogelijk te houden.

Beleggen in vastgoed met hulp van de bank

Voor het aankopen van een beleggingspand kiezen bijna alle beleggers voor een constructie waarbij er gedeeltelijk met eigen geld en grotendeels met financiering van de bank een pand wordt aangekocht. Goed om te weten is, dat u bijvoorbeeld bij de ING bank tot maximaal 70% van de totale waarde van een beleggingspand gefinancierd kan krijgen. Dit houdt dus in dat u tenminste 30% van de totale waarde van het pand aan eigen vermogen moet inbrengen. Daarnaast komen er ook altijd nog ‘’verwervingskosten’’ kijken zoals: notariskosten hypotheekakte, taxatiekosten, hypotheekkosten en advies- en bemiddelingskosten.

Vaak moet er aan een beleggingspand nog wat verbouwd worden om het geschikt te maken voor de verhuur. Het is dus noodzakelijk om een vrij grote financiële buffer te hebben wanneer u van plan bent te gaan beleggen in vastgoed. Ook al kunt u de aankoop volledig uit eigen middelen bekostigen is het nog steeds aan te raden om een financiering van de bank te gebruiken. Dit doen de grote beleggingspartijen ook. Zodoende kunt u een buffer aanhouden en de vrijheid om het geld aan andere zaken te besteden.

Dit kunnen wij voor u betekenen met beleggen in vastgoed

De vastgoedspecialisten van beleggingspand24 hebben veel ervaring op het gebied van aan- en verkopen van beleggingspanden. Wij kennen de markt in de Randstad als onze broekzak en vertellen u precies wat er op realistische basis komt kijken bij de aankoop van een beleggingspand. Dankzij onze praktijkervaring weten wij goed welke huuropbrengsten en aankoopprijzen realistisch zijn. Hierdoor kunnen we vrij exact het bruto aanvangsrendement (BAR) voor u berekenen.

Overweegt u om te gaan beleggen in vastgoed of bent u op zoek naar een specifiek beleggingsobject en heeft u hier nog vragen over? Neem dan contact met ons op voor een oriënterend gesprek. Op basis van uw vragen en wensen adviseren wij u welke beleggingsobjecten het beste aansluiten bij uw wensen.